Actualidad

Temps de flors a Girona 2021


22/04/2014 en Actualidad

La recuperació dels soterranis de la Catedral, una de les principals novetats de la 59a edició de Girona, Temps de Flors

Els visitants podran accedir a les restes de la muralla i de la torre carolíngia, així com les tres grans sitges que formarien part de la Palestrina carolíngia.

La propera edició de Girona, Temps de Flors recuperarà un escenari monumental privilegiat: els soterranis de la Catedral. Les restes arqueològiques que es van posar al descobert als soterranis de la Catedral arran de les excavacions desenvolupades els anys 2001 i 2004 es cobriran per tal de facilitar-ne la incorporació al recorregut dels elements monumentals de l'exposició floral, que enguany tindrà lloc del 10 al 18 de maig. La petició de cobriment de les restes arqueològiques conservades al subsòl dels soterranis de la Catedral respon a la intenció de l'Ajuntament de Girona i del Capítol de la Catedral de tornar a fer visitable aquest espai i d'ordenar-lo amb seguretat per als visitants amb motiu de Girona, Temps de Flors."L'obertura d'aquest espai aportarà un valor afegit a l'edició 2014 de Girona, Temps de Flors ja que es posarà al descobert les restes de la muralla i de la torre carolíngia, així com les tres grans sitges que formarien part de la Palestrina carolíngia", ha explicat la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat. Aquest espai, al qual s'accedirà des del carrer dels Manaies i se'n sortirà pel passeig Arqueològic, ja havia format part de l'exposició Girona, Temps de Flors anys enrere. En aquest sentit, es crearà un circuit de visita que permetrà ampliar el recorregut dins de la Catedral i facilitar el trànsit de visitants en aquest monument durant l'exposició. Un dels projectes florals d'enguany es portarà a terme en aquest espai recuperat, que s'ubica sota de l'actual museu de la Catedral, antic espai de les sales capitulars. El cobriment, es farà amb sorra neta per tal que el procés sigui reversible i segur, permetrà fer visibles i visitables les restes de la muralla i de la torre carolíngia, així com les tres grans sitges que formarien part de la Palestrina carolíngia. Aquesta iniciativa permetrà recuperar la uniformitat de l'espai romànic original de la zona i integrar algunes estructures que possibilitaran entendre l'evolució històrica de l'espai. Cronològicament les estructures afectades cobreixen un llarg període que s'inicia a l'època romana i arriba fins a l'època medieval.

 


Sobre Girona Experience

Girona Experience es una empresa especializada en la organitzación de tours a medida de un solo dia para descubrir todos los secretos y rincones de Girona y la Costa Brava.

Todas las visitas se realizan en un vehículo de lujo de 7 plazas que os recogerá y os devolverá ante  la puerta de vuestro hotel en Girona. Todos los traslados son gratuitos.

Síguenos